Viikko terrori-iskujen jälkeen

Pariisi alkaa nousta jaloilleen. Kaduilla virtaa ihmisiä kuten ennenkin, museot ja nähtävyydet ovat taas auenneet, terasseilla syödään ja juodaan, konserteissa käydään ja kahviloissa istuskellaan. Ja hyvä niin. Pelolle ei saa antaa sijaa.

Pariisin matkailuala on ymmärrettävästi kärsinyt viime perjantain tapahtumien jälkeen. Toivottavasti notkahdus jää lyhytaikaiseksi, sillä Pariisi on yksi maailman upeimmista kaupungeista ja olisi sääli, jos ihmiset jättäisivät sen terrorismin pelossa kokematta. Terrori-iskuja tulee jatkossakin, se on varmaa. Mutta tuleeko seuraava isku Pariisiin, Lontooseen vai kenties Tukholmaan – sitä emme tiedä. Terrori-iskun kohteeksi joutumisen riski on kaikesta huolimatta hyvin pieni, joten sen takia matkustamista, uusiin kaupunkeihin ja kulttuureihin tutustumista ei kannata jättää väliin.

Uskon, että viime perjantain tapahtumat saavat pariisilaiset (ja me muut Pariisille sydämemme menettäneet) rakastamaan ja vaalimaan kaupunkiaan entistä lujemmin. Pariisin tunnuslause on Fluctuat nec mergitur, vapaasti käännettynä ”aaltojen huojuttama, mutta ei uppoa”<3

iltaeiffel 022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s