Parhaat Pariisi-applikaatiot

Pariisin-matka sujuu tietysti erittäin hyvin ilman applikaatioitakin, mutta on niistä kyllä iloa ja hyötyäkin. Itse tykkään ulkomailla erityisesti kartta-applikaatioista, sillä paperista karttaa kadulla levittelemällä turisti näyttää…noh, turistilta ja siten mahdollisesti myös helpolta kohteelta taskuvarkaiden silmissä. Karttaa sen sijaan voi kännykästä selailla ilman, että kukaan kiinnittää mitään huomiota.

Applikaatioita on moneen lähtöön, mutta tässä kahdeksan omaa suosikkiani Pariisin-matkaa ajatellen.

1. Visit Paris by metro – RATP

Pariisin liikennelaitoksen metroapplikaatio, josta löytyy mm. metrokartta, näppärä reittiopas sekä infoa erilaisista lipuista ja niiden hinnoista. Mukana on myös turistikohteiden esittelyä – plussaa siitä, että nähtävyyksistä on valittu mukaan muitakin kuin kaikki itsestäänselvyydet. Näppärä applikaatio, jos aikoo liikkua pääasiassa metrolla. Ilmainen.

2. RATP

Pariisin liikennelaitoksen erinomainen applikaatio, jossa on hyvä reittiopas, selkeä bussikartta, tiedotteita mahdollisista liikennehäiriöistä, metron, RER-junien, raitiovaunujen ja bussien aikataulut sekä paljon muuta. Ilmainen.

3. My Airport

Pariisin lentokenttien applikaatio. Reaaliaikaista tietoa tulevista ja lähtevistä lennoista, infoa eri tavoista siirtyä lentokentälle, terminaalien kartat ja tietoa ravintoloista ja kaupoista sekä niiden sijainneista. Ilmainen.

4. Citymaps2go

Tämä ei ole pelkästään Pariisiin liittyvä applikaatio, vaan sen kautta voi ladata lukemattomia kaupunkikarttoja eri puolelta maailmaa. Toimii myös offline ja näyttää esimerkiksi reaaliajassa kuinka pitkä kävelymatka kohteeseen vielä on. Lisäksi mukana on paljon ravintolavinkkejä ja tietoa nähtävyyksistä. Maksaa 4,99 euroa.

5. Musée du Louvre

Louvre-museon applikaatio, joka esittelee  museota, sen tiloja ja tärkeimpiä teoksia kuvien ja tekstin avulla. Luonnollisesti mukana on myös tiedot aukioloajoista sekä muuta tietoa vierailua varten. Visuaalisesti erittäin kaunis applikaatio! Ilmainen.

6. Louvre Audio Guide

Louvren applikaatio, jonka avulla voi tehdä ”masterpieces” -kierroksen Louvressa (tai vaikka kotisohvalla!) ja kuulla samalla selostusta museon upeimmista taideteoksista. Tämän lisäksi voi kuunnella esittelyitä yksittäisistä taideteoksista. Tarjolla on myös useampia selostettuja kierroksia, mutta niihin käsiksi päästäkseen pitää maksaa lisää. Tämän perusapplikaation hinta on 1,99 euroa.

7. Paris pastry guide

Oh là là! Jokaisen herkkusuun opas Pariisiin! Itse olen testannut vain ”lite”-versiota, josta löytyy 25 herkkukauppaa esittelyineen, karttoineen ja osoitteineen. Maksamalla 3,99 euroa saa selailtavaksi yli 370:n leivoksia tai muita herkkuja myyvän liikkeen arviot, osoitteet ja maininnan lähimmästä metropysäkistä. ”Lite”-versio on ilmainen, mutta täyden paketin saa siis maksamalla 3,99 euroa. Herkullista.

8. Super Lachaise

Olisipa minulla ollut tämä applikaatio puhelimessani, kun ensimmäistä kertaa menin Père-Lachaisen hautausmaalle ja yritin löytää Jim Morrisonin hautaa! Tämän näppärän oppaan avulla paikoitellen sokkeloisella hautausmaalla suunnistaminen on helppoa ja nopeaa. Applikaatiosta voi hakea hautoja henkilön nimellä tai selata nimiluetteloa. Karttaan voi etukäteen merkitä ne haudat, joilla haluaa käydä ja suunnitella reitin sen mukaan. Ilmainen.

(Niin ja kyllä se Morrisonin hauta lopulta löytyi ilman applikaatiotakin seuraamalla nahkavaatteisiin pukeutuneita, vahvasti meikattuja naisia ruusupuskineen 🙂 )

pariisinkevät 067

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s