Jour du Macaron

Maaliskuun 20. päivä kannattaa kaikkien herkkusuiden olla Pariisissa valppaina, sillä silloin vietetään macaron-leivosten päivää, Jour du Macaron. Kyseessä on konditoriamestari Pierre Hermén lanseeraama vuosittainen hyväntekeväisyystapahtuma, joka sai alkunsa Pariisista vuonna 2005. Kyseisenä päivänä tapahtumassa mukana olevat konditoriat antavat asiakkaille ilmaisia macaron-leivoksia, joita vastaan asiakkaiden toivotaan tekevän rahalahjoituksen. Tapahtuma kerää rahaa harvinaisten sairauksien tutkimukselle Vaincre la Mucoviscidose -järjestön avulla.

Konditoriat valmistavat tätä päivää varten usein uusia makuja, joten macaron-leivosten ystävillä on monta syytä lähteä kiertelemään liikkeitä! Macaronin hinta pariisilaiskonditoriassa on noin kaksi euroa ja moni lahjoittaa yhtä macaronia vastaan yhden euron.

Pierre Hermé on Laduréen ohella Ranskan tunnetuin leivonnaisten valmistaja. Molemmilla konditoriaketjuilla on Pariisissa lukuisia ylellisiä kahviloita ja kauppoja. Videolla leivonnaisten Picassoksi nimetty Pierre Hermé kertoo herkkujen suunnittelusta, joka ei nähtävästi mikään nopea prosessi olekaan.

Tänä vuonna macaron-tapahtumaa on Pariisissa hieman pidennetty, sillä se alkaa jo edellisenä päivänä 19.3. Viime vuonna rahaa saatiin kerättyä 50 000 euroa, joten kaksipäiväisenä tapahtumana summa toivottavasti vähintään kaksinkertaistuu! Kaikki tapahtumaan osallistuvat konditorialiikkeet on listattu yhteystietoineen Mad About Macarons -blogissa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s