7. arrondissement – paljon muutakin kuin Eiffel-torni

Arrondissementien esittelyvuorossa on tällä kertaa vasemman rannan hienostunut seitsemäs arrondissement, jonka tärkein nähtävyys on Eiffel-torni, La Grande Dame. Alue tarjoaa kuitenkin paljon muutakin nähtävää kuin tuon upean, jo 127-vuotiaan rautarouvan. Itseäni kiehtovat alueen kapeat kadut suklaa- ja viinikauppoineen, pikku putiikkeineen ja leipomoineen. Esimerkkinä voi ottaa vaikka Rue Clerin, joka on hyvin vaikea kulkea päästä päähän poikkeamatta johonkin kadun houkuttelevista kahviloista tai herkkuliikkeistä!

Seitsemännessä arrondissementissa voi ihailla yhtä Pariisin hienoimmista Art Nouveau -rakennuksista. Osoitteessa 29 Avenue Rapp sijaitseva talo on huikean näköinen eksoottisine ovineen ja yksityiskohtineen. Vuonna 1901 valmistunut talo on ranskalaisen arkkitehdin Jules Lavirotten käsialaa ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Lähistöltä löytyy paljon muitakin upeita rakennuksia, joten kannattaa pitää silmät auki ja ihastella muutakin kuin yläpuolella kohoavaa Eiffel-tornia.

Pariisi13
29 Avenue Rapp

1600-luvulta peräisin oleva Hôtel des Invalides puolestaan on komea rakennuskompleksi, johon kuuluu mm. Ranskan sotahistoriaan liittyviä museoita, kirkko ja veteraanikoti. Vaikka sotahistoria ja aseet eivät kiinnostaisi, kannattaa ainakin kirkossa piipahtaa, sillä siellä lepää varsin komeassa paikassa Napoleon Bonaparte. Lyhyen matkan päässä Hôtel des Invalidesista sijaitsee viime vuonna remontin jälkeen avautunut Rodin-museo. Museon yhteydessä on fantastinen patsaspuisto, jossa teokset pääsevät erityisen hienosti oikeuksiinsa.

Muita mainitsemisen arvoisia museoita alueella ovat Musée d’Orsay ja Musée du quai Branly. Orsayn museossa on hienon taidekokoelman lisäksi houkutteleva museokirjakauppa sekä komeat näkymät Sacré Coeurin suuntaan. Musée du quai Branly on moderni antropologinen museo, joka varmasti kiinnostaa aikuisten lisäksi myös koululaisia. Museon Seinen puoleisella sivustalla on muuten Patrick Blancin suunnittelema hieno viherseinä, mur végétal. 

torstaitaas 022
Mur végétal

Seitsemännessä arrondissementista löytyy myös kuuluisa tavaratalo, jo vuonna 1852 avattu Le Bon Marché. Ylellinen tavaratalo yllättää välillä tapahtumillaan: pari viikkoa sitten kirjaosastolla nimikirjoituksia jakoi laulaja-näyttelijä-ikuinen kauhukakara Grace Jones! Vuoden alussa tavaratalo puolestaan toimi tilana kiinalaistaiteilija ja -aktivisti Ai Weiwein ”Er Xi” -nimiselle näyttelylle. Ai Weiwei totesi näyttelyn avajaisissa tammikuussa ajankohtaan sopivasti: ”Art is always the best way for healing”. Vaikka ei shoppailu kiinnostaisikaan, kannattaa siis joka tapauksessa seurata mitä kiinnostavia tapahtumia tavaratalossa järjestetään. Le Bon Marché löytyy niin Facebookista, Twitteristä kuin Instagramistakin.

Vaikka kyseessä on todella komea alue, niin asumiseen seitsemäs arrondissement on ehkä hieman tylsä ja vähän huonommastakin hotellista joutuu maksamaan maltaita pelkän Eiffel-tornin läheisyyden takia. Alueelle pääsee joka tapauksessa näppärästi metrolla, joten itse asun mieluummin vähän eläväisemmissä kortteleissa.

Pari sanaa Eiffel-tornista vielä. Suosittu kokoontumispaikka Eiffel-tornin iltavalaistuksen ihastelemista varten on tornin edessä avautuva Champ de Mars -aukio. Vielä tätäkin suositumpi paikka on vastapäätä Seinen toisella rannalla sijaitseva Trocadéro-aukio. Kun Eiffel-tornin valoshow tasatunnein alkaa, kuuluu Trocadéron aukiolla silloin kollektiivinen huokaus 🙂 . Itselläni on kuitenkin ihan oma suosikkipaikka ihastella tornia. Lähestyn Eiffeliä Alma Marceau -metropysäkiltä Avenue de New Yorkia pitkin kävellen. Passerelly Debilly -nimisellä sillalla saa Eiffel-tornia ihastella rauhassa, näkymät ovat upeat eikä muita turisteja tai rihkamakauppiaita ole kuin nimeksi. Suosittelen!

Eiffelviimeinen 013

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s