Kesäfestarit ja keikat

Pariisin kesä on musiikkitapahtumia täynnä. Tarjolla on niin festareita, areenakeikkoja, klubikeikkoja kuin ilmaiskonserttejakin.

Festarikauden aloittaa kesäkuun 4.-5. päivä Bois de Vincennes -puistossa järjestettävä We Love Green -festivaali, joka nimensä mukaisesti kannattaa ekologisia aatteita ja kestävää kehitystä. Festivaali ottaa ympäristöasiat tosissaan; päälavan valot tuotetaan aurinkoenergialla, orgaaniset jätteet kompostoidaan, tarjolla on luomuruokaa, yleisöä valistetaan luonnonsuojelusta jne. Viidettä kertaa järjestettävän festivaalin pääesiintyjänä on myös Suomeen kesällä tuleva brittiläinen PJ Harvey. Kahden päivän festaripassi maksaa 77 euroa.

Heti seuraavalla viikolla tarjolla on raskaan sarjan Download -festivaali Hippodrome de Longchamp -kilparadalla. Kesäkuun 10.-12. päivä tapahtuva festari lyö tiskiin vakuuttavan listan isoja nimiä: Iron Maiden, Rammstein, Ghost, Megadeth ja Korn – vain muutamia mainitakseni. Mukana menossa ovat myös kotimaiset Children of Bodom ja Apocalyptica. Kolmen päivän passista saa pulittaa 148 euroa, mutta myös päiväkohtaisia passeja on saatavilla.

Fête de la Musique on niin Pariisissa kuin monessa muussakin Euroopan kaupungissa 21.6. vietettävä juhla, jolloin pitkin päivää ja ympäri kaupunkia voi nauttia ilmaisista keikoista. Mitään isoja nimiä ei ainakaan Pariisissa esiinny, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö tarjonta olisi laadukasta. Artisteja esiintyy niin klubeilla kuin kadun kulmissakin. Päivällä keikkoja on kiva seurata, mutta illan mittaan meno yltyy melkoiseksi ja tunnelma alkaa muistuttaa suomalaista vappua, valitettavasti.

Samassa paikassa kuin Download -festari järjestetään 24-26.6. Solidays -niminen tapahtuma, joka kerää varoja AIDSin vastaiseen työhön. Kolmipäiväisen festarin musiikillisesta annista vastaavat lukuisat ranskalaiset ja ulkomaalaiset artistit, tänä vuonna mm. Angélique Kidjo ja Cypress Hill. Solidays on järjestetty jo 17 kertaa ja lippujen hinnat lähtevät 39 eurosta.

Elokuun lopussa pääsee Pariisissa vielä nauttimaan isosta festaritunnelmasta, kun Rock en Seine -festari jyrähtää käyntiin 26.8. Tänä vuonna lavalle nousevat mm. Iggy Pop, Eagles of Death Metal, Massive Attack, Wolfmother, Sigur Rós ja monta muuta tunnettua nimeä. Länsi-Pariisissa sijaitsevalle festarialueelle (Domaine National de Saint-Cloud) pääsee näppärästi julkisilla kulkuneuvoilla. Kolmen päivän passi kustantaa 119 euroa ja päiväpassi 49 euroa.

Mikäli ulkoilmafestarit eivät kiinnosta, on Pariisissa tarjolla ensi kesänä paljon areenakeikkojakin. Kesän mittaan kaupungissa esiintyvät mm. Adele (liput toki myytiin loppuun parissa minuutissa), Neil Young, Celine Dion, Whitesnake, Bruce Springsteen, Beyoncé ja Rihanna. Kattava listaus Pariisissa esiintyvistä artisteista löytyy Pollstarin haulla.

Elokuuta lukuunottamatta Pariisissa on hyvin vilkas konserttitarjonta läpi kesän, joten kannattaa katsoa osuuko oman loman kohdalle jotain mielenkiintoista artistia. Ja voihan Pariisiin lähteä myös varta vasten keikkamatkalle! Yllä mainittujen tapahtumien lisäksi Pariisissa järjestetään myös mm. hiphop-festari, psykedeelisen musiikin festari (mitäköhän luomuruokaa siellä mahdetaan tarjota… :-D) ja jazz-festari, joten tarjontaa ainakin riittää.

auringonlasku 042
Tällä kuvalla ei ole mitään tekemistä festareiden kanssa.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s