Rue Mouffetard

Pariisin-kävijälle tulee varmasti tutuksi kaupungin värikkäät ja eloisat torit. Viidennestä arrondissementista löytyy kokonainen katu, jolla pääsee nauttimaan torifiiliksestä; nimittäin Rue Mouffetard. Kuten muutkin torit, on Rue Mouffetard’kin parhaimmillaan heti aamupäivällä ja varsinkin viikonloppuisin, kun paikalliset tulevat pitkän ostoslistan kanssa hankkimaan herkkuja ruokapöytään. Rue Mouffetard ei ole kovin pitkä, mutta sille mahtuu monenmoista liikettä: liha- ja kalakauppoja, leipomoita, suklaaputiikkeja, viinikauppoja, juustoon erikoistuneita liikkeitä, vihannes- ja hedelmätoreja sekä kahviloita. Paikalle kannattaa tulla aamulla, ihastella valikoimaa rauhassa ja sitten lyöttäytyä kahvilan terassille katselemaan pariisilaisten ostostentekoa. Rue Mouffetardille pääsee parhaiten metrolinjalla numero seitsemän ja pois kannattaa hypätä joko Place Mongen tai Censier Daubentonin asemalla. Samalla reissulla voi näppärästi poiketa ihastelemassa kasvitieteellistä puutarhaa (Jardin des Plantes) ja Arabimaailman instituuttia (Institut de Monde Arabe), jonka kattoterassilta aukeaa hieno näköala Notre-Damelle. Pieni kuvakollaasi Rue Mouffetardilta, olkaa hyvä:

pariisitoukokuu 503
Jokaisella eläkeikäisellä pariisilaisrouvalla tuntuu olevan tuollainen kuvan oikeassa reunassa oleva, perässä vedettävä kauppakassi. Siihen mahtuu juustonkimpale jos toinenkin.
Pariisi2016 306
Nicolas – viinikauppa 
pariisitoukokuu 492
Tältä tiskiltä ne terveelliset herkut
pariisitoukokuu 495
Ensin kalanvonkale kauppakassiin, sitten pullo viiniä
pariisitoukokuu 499
À la vôtre ! 
pariisitoukokuu 493
Sympaattinen kahvila keskellä Rue Mouffetardia. 
Pariisi2016 313
Maistuisiko kiekko juustoa?
Pariisi2016 314
Tämä kuva on viime vuodenvaihteesta, siksi joulukoristeet. Asiakas oli ilmeisesti jättänyt ostoksensa liikkeeseen ja myyjä tuli ovelle huhuilemaan perään. 
Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Rue Mouffetard

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s