Pariisin paras kaupunginosa

Arrondissementien esittelyvuorossa on tällä kertaa Marais’n pohjoispuoli, eli kolmas arrondissement. Asuin alueella ensimmäistä kertaa heinäkuun matkallani ja ihastuin siihen ikihyviksi. Ja kyllä, olen valmis julistamaan sen Pariisin parhaimmaksi kaupunginosaksi! Aluetta rajaavat Boulevard Saint-Martin pohjoisessa, Rue Rambuteau ja Rue des Francs Bourgeois etelässä, Boulevard de Strasbourg lännessä sekä Boulevard du Temple ja Boulevard Beaumarchais idässä.

Kolmas arrondissement on hurmaavan pariisilaista aluetta hieman turistivirtojen ulottumattomissa. Alueella ei ole mitään maailmankuulua nähtävyyttä, mutta siellä on erinomainen mahdollisuus seurata paikallisten elämää ilman, että turistiryhmät pyörivät edessä selfiekeppien kanssa.

 

DSC_1070

DSC_1082

Marais’n koilliskulmassa sijaitsee Place de la République. Tälle aukiolle pariisilaiset kokoontuvat osoittamaan mieltään, mutta sinne on ollut viimeisen vuoden aikana tapana kokoontua myös hiljentymään Pariisia kohdanneiden terrori-iskujen jälkeen. Aukion keskellä olevasta Marianne-patsaasta onkin tullut alttari, jossa on iskuissa menehtyneiden kuvia, kynttilöitä, kirjeitä ja lehtileikkeitä. Tänä kesänä kuitenkin ilmoitettiin, että patsas puhdistetaan ja kaikki muistomerkit siirretään pois. Kieltämättä mikään kaunis näky patsas ei viime aikoina olekaan ollut.

Kolmannessa arrondissementissa on myös muutama kiinnostava museo; taannoin uudelleen avattu, upea Picasso-museo, kaupungin historiaa esittelevä Musée Carnavalet ja tiedemuseo Musée des Arts et Métiers. Shoppailunhaluisten kannattaa suunata Rue des Francs Bourgeois’lle, josta löytyy paljon kivoja putiikkeja ja mm. japanilainen Uniqlo. Toinen vilkas katu on Rue Vielle de Temple, jonka varrella on paljon pieniä kuppiloita ja kahviloita. Katu päättyy neljännen arrondissementin puolelle viehättäviin juutalaiskortteleihin, joten se kannattaa kulkea vaikka päästä päähän.

DSC_0391

Tässä muutama ravintolavinkki alueelle:

Wild And The Moon on trendikäs, rento paikka, joka tarjoilee pääasiassa luomukasvisruokaa. Myynnissä on myös smoothieita ja mehuja – valikoimasta löytyy mm. mehu nimeltään Better Than Botox (en ole kokeillut)! Tämän kahvila-ravintolan  löytää osoitteesta 55 Rue Charlot.

Rue Charlotia kun kävelee pari korttelia eteenpäin numeroon 30, löytää pienen kivan mehubaari-ravintolan nimeltään Health Inside. Lounasaikaan sieltä saa salaatteja ja mukaan voi napata herkullisen mehun.

Nurkan takana Wild And The Moonista on pieni ravintola nimeltään Café Pinson, jonka ruokalista painottuu luomukasvisruokaan. Se on niinikään nuorekas ja rento paikka. Osoite on 6 Rue du Forez.

Marché des Énfants Rouges on Pariisin vanhin, 1600-luvulta peräisin oleva, katettu tori. Tänä päivänä siellä voi ruokaostosten teon lomassa syödä lounasta, sillä torin laidalla on muutamia kivoja kuppiloita, mm. Au Coin Bio. Tori löytyy osoitteesta 39 Rue de Bretagne.

Rue de Bretagnen varrelta löytyy paljon muutakin houkuttelevaa; useita kivannäköisiä ravintoloita, kahviloita, leipomo, luomuruokakauppa, valokuvakauppa ja kirjakauppa, joten siltä kadulta ei välttämättä tarvitse poistua lainkaan – kaikki tarpeellinen löytyy. 🙂

Itse olen menettänyt sydämeni tälle Pariisin kolmannelle arrondissementille ja lämpimästi voin suositella siihen tutustumista. Mutta ei kerrota ihan kaikille kuinka ihana paikka se on… 🙂

DSC_0350

DSC_0357

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s