8. arrondissement – Champs-Élysées’n luksusliikkeistä Madeleinen kirkkoon

Esittelen tällä kertaa kahdeksatta arrondissementia Seinen oikealla rannalla. Aluetta rajaavat etelässä Seine, lännessä Avenue Marceau, pohjoisessa Boulevard de Courcelles ja Boulevard des Batignolles sekä idässä Rue d’Amsterdam.

Aluetta halkoo maailmankuulu bulevardi Champs-Élysées, joka monelle – varsinkin ensikertalaiselle Pariisissa – on ehdoton käyntikohde. Itse pidän Champs-Élysées’tä ruuhkaisena, kalliina ja taskuvarkaita kuhisevana paikkana. Myönnän kyllä, että jouluvalaistuksessa bulevardi on hieno ja sen päässä sijaitsevalta Riemukaarelta on komeat näkymät Eiffel-tornille ja kaupungin yli. Ruuhkiinkin on tullut helpotusta sen jälkeen, kun Pariisin pormestari Anne Hidalgo määräsi kadun suljettavaksi autoilta joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. En kuitenkaan lähtisi Champs-Élysees’lle aikaa viettämään, kauppoja tutkimaan tai kahviloissa istuskelemaan, sillä Pariisissa on paljon viehättävimpiäkin ostoskatuja. Aasialaiset ja amerikkalaiset turistit kyllä tuntuvat bulevardilla viihtyvän ja onhan siellä toki paljon luksusliikkeitä, joissa ylimääräisestä rahasta pääsee helposti eroon.

Muutaman askeleen päässä Champs-Élysées’ltä sijaitsee kaksi hienoa näyttelytilaa; Grand Palais ja Petit Palais. Grand Palais’ssa menee aina toinen toistaan vaikuttavampia näyttelyitä ja vuonna 1900 valmistunut rakennus on jo itsessäänkin näkemisen arvoinen. Grand Palais toimii näyttämönä myös Pariisin muotiviikoilla ja tälläkin viikolla nähtiin Karl Lagerfeldin luotsaama Chanel-näytös sen lasikupolien alla. Tien toisella puolella sijaitsee Petit Palais, joka rakennettiin niinikään Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1900. Petit Palais toimii museona ja sen sisäpihalla on myös viehättävä kahvila. Parhaillaan museossa menee mm. Oscar Wilde –näyttely. Grand Palais’n näyttelyihin olen aina ostanut lipun netistä etukäteen, jolloin olen välttynyt pahimmilta jonoilta. Petit Palais’n näyttelyihin olen sen sijaan kävellyt suoraan sisään. Veikkaan kuitenkin, että Petit Palais’n Oscar Wilde -näyttely tulee olemaan niin suosittu, että lippu kannattaa ostaa etukäteen.

Jos kaipaat luonnon äärelle, niin alueelta löytyy myös todella viehättävä puisto. Aivan 8:nnen arrondissementin pohjoislaidalla sijaitseva Parc Monceau on pienehkö, kaunis puisto, josta löytyy lampia, patsaita ja kukkaistutuksia. Ja aamuisin salskeat palomiehet käyvät siellä lenkillä, joten monenlaista silmänruokaa on tarjolla…

pariisitoukokuu-370
Parc Monceau
pariisitoukokuu-391
Parc Monceau

Jos haluat kirkkoon hiljentymään, niin sekin on mahdollista ja vieläpä aika komeissa puitteissa. Place de la Concorden lähellä kohoaa ylväänä Église de la Madeleine, joka muistuttaa pikemminkin kreikkalaista temppeliä kuin kirkkoa. Kirkossa järjestetään silloin tällöin klassisen musiikin konsertteja, joista osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Lisää infoa konserteista löytyy kirkon nettisivuilta.  Olen itse käynyt siellä kerran konsertissa ja voin kyllä lämpimästi suositella tällaistakin kirkkotapahtumaa.

Tällä viikolla kahdeksas arrondissement on ollut tapetilla kansainvälisesti, kun tosi-tv-tähti Kim Kardashian ryöstettiin alueella sijaitsevassa luksusasunnossaan, joka sijaitsee kivenheiton päässä Madeleine-kirkosta. Ikävää tietysti ennen kaikkea ryöstön uhrille, mutta myös Pariisille, joka muutenkin kamppailee saadakseen turistit palaamaan kaupunkiin.

pariisitoukokuu-405

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s