Valokuvaajan Pariisi

Eräs tuttava kyseli minulta kivoja valokuvauspaikkoja Pariisissa ja siitä innostuneena päätin koota yhteen omat suosikkipaikkani. Olen innokas harrastelijakuvaaja ja tulen Pariisin-matkoiltani aina kotiin satojen uusien kuvien kera. Minulla on aina ne tietyt paikat, joissa haluan Pariisissa käydä valokuvaamassa kerta toisensa jälkeen, mutta toki pyrin joka kerta etsimään myös uusia kuvauspaikkoja. Tässä muutamia suosikkikohteitani.

Panthéon
Yllätyin iloisesti viime kesänä Panthéonissa käydessäni ja huomatessani, että sen torniin pääsisi kiipeämään. Torni olikin ollut viimeiset kolme vuotta remontissa ja avautunut yleisölle vasta viime vuoden keväällä. Ilmeisesti sana valmistuneesta remontista ei ollut vielä kiirinyt kauas, sillä pääsin heti seuraavaan ryhmään, joka vietiin ylös. Torniin ei siis pääse omatoimisesti, vaan sinne järjestetään kesäaikaan kierroksia noin puolentoista tunnin välein. Yhteen ryhmään mahtuu 50 henkilöä. Rappusia on 276, mutta 83 metriä korkeasta tornista avautuvat hienot, 360 asteen näkymät yli kaupungin.

dsc_0091-1

Tour Montparnasse
Montparnassen torni on julmetun ruma rakennus, mutta sen näköalatasanteelta näkee yli kaupungin ja erityisen hienosti Eiffel-tornille. Montparnassen torni on 209 metriä korkea ja hissi vie sen huipulle 38 sekunnissa. Lippu torniin maksaa 15 euroa, mutta näköala on sen arvoinen.

Notre-Dame kellotornit
Yksi ihastuttavimmista näköalapaikoista on Notre-Damen kellotornit. Sisään päästäkseen joutuu yleensä aina jonottamaan pitkään (jopa tunnin) mutta näköala torneista korvaa vaivan. Kellotorneja koristavat upeat gargoilit, joita pääsee ylhäällä ihastelemaan lähietäisyydeltä. Torneihin jonotetaan Notre-Damen sivusta ulkoa, ei siis sisältä katedraalista. Pääsylippu maksaa 10 euroa ja rappusia saa kiivetä 422 kappaletta. Vahva suositus!

pariisi-gargoili

Printemps
Tavaratalo Printemps’n terassilla on usein ruuhkaa eikä ihme: sieltä näkee suoraan Eiffel-tornille ja kauniiden pariisilaiskattojen ylle. Terassilla on kahvila, mutta siellä voi käydä rauhassa valokuvaamassa ilman ostosten tekoakin. Myös viereisen tavaratalo Galeries Lafayetten terassilta näkee Eiffel-tornille ja yli kaupungin, mutta näköala ei ole ihan yhtä sykähdyttävä kuin Printemps’n terassilta. Terassit ovat auki kauppojen aukioloaikojen mukaan.

dsc_0398

pariisitoukokuu-646

 

Arc de Triomphe
Riemukaaren huipulta näkee upeasti Eiffel-tornille, La Défensen alueelle ja Champs-Élysées’lle. Riemukaari on mukavan myöhään auki; talvella klo 22.30 ja kesällä klo 23.00 saakka, joten myös iltavalaistuksessa kylpevää Pariisia pääsee kuvaamaan sieltä. Lippu sisään maksaa 12 euroa ja kaupan päälle saa reippaan jalkatreenin rappusissa.

Institut du monde arabe
Viidennessä arrondissementissa sijaitseva Arabimaailman instituutti on vaikuttavan näköinen rakennus niin ulkoa kuin sisältäkin päin – hieno kuvauskohde itsessäänkin! Sen lisäksi instituutissa on iso terassi, jolta avautuu kaunis näkymä Notre-Damelle ja Seinelle. Instituuttiin pääsee ilmaiseksi ja hissit vievät ylimmän kerroksen näköalaterassille. Pohjakerroksessa on muuten kiva kahvila, josta saa hyvää minttuteetä ja baklavaa!

Eiffel-torni
Olen käynyt Pariisissa lukemattomia kertoja, mutta en ole koskaan kiivennyt Eiffel-torniin. Haluan katsella tornia – en kiivetä sinne! Myös tolkuttoman pituiset jonot ovat aina lannistaneet minut. Hieno näköala sieltä varmasti kyllä on, joten en voi jättää Eiffel-tornia tässä mainitsemattakaan. Torniin pääsee kesäisin puoleenyöhön saakka, talvella klo 23 saakka. Lipun hinnat vaihtelevat sen mukaan millä menee ja mihin kerrokseen. Kävelemällä pääsee kakkoskerrokseen 7 euron hinnalla ja hissi samaan kerrokseen kustantaa 11 euroa. Mikäli haluaa tornin huipulle saakka hissillä, joutuu siitä pulittamaan 17 euroa.

Sacré-Coeur ja Montmartre
Montmartre sijaitsee kukkulalla ja sieltä onkin kivat näköalat pitkälle yli Pariisin. Parhaat paikat löytyvät Sacré-Coeur -basilikan liepeiltä. Montmarten viehättävät kadut ja rakennukset tarjoavat muutenkin paljon kuvattavaa, mutta paikalle kannattaa tulla aamulla aikaisin, mikäli ei sitten nimenomaan halua kuvata turistilaumoja.

dsc_0328-1

Trocadéro ja Alma Marceau
Trocadéron aukio on perinteinen ja erittäin suosittu paikka ihastella ja valokuvata Eiffel-tornia. Kun Eiffel-tornin valoshow alkaa pimeällä tasatunnein, voi Trocadéron aukion ihmismassasta kuulla kollektiivisen ”aahhh”-huokauksen. Itse käyn kuvaamassa tornia mieluummin Alma Marceaun metroaseman luota. Metroasemalta lähden yleensä kävelemään Seinen vartta pitkin oikealle, kunnes saavun joen ylittävälle kävelysillalle. Siellä on yleensä paljon vähemmän turisteja kuin Trocadérolla, mutta näköala Eiffel-tornille on vähintään yhtä kaunis.

Vaikka ei näköalapaikoille etsiytyisikään, on Pariisissa silti vaikka kuinka paljon nähtävää ja kuvattavaa. Seinen rannat ja sillat ovat upeat, eri puolilla kaupunkia olevat kauppatorit tarjoavat silmänruokaa, siellä täällä näkee koristeellisia Art Nouveau -rakennuksia, pienet sivukadut yllättävät kauneudellaan, sisäpihat pursuavat kukkia ja vehreyttä…lista on loputon, joten kamera käteen ja menoksi!

pariisi-muokattu

ranska6

 

 

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Valokuvaajan Pariisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s