Pariisin uusi maamerkki

Eiffel-torni, Notre-Dame, Riemukaari, Palais Garnier, Centre Pompidou…Pariisissa on näyttäviä maamerkkejä vaikka kuinka paljon ja nyt niitä on vielä yksi lisää. Läntiseen Pariisiin keskelle Seineä nousi huhtikuussa upea konserttisali nimeltään La Seine Musicale. Se näyttää Seineä halkovalta laivalta, jonka päällä on munanmuotoinen lasirakennelma sekä kattopuutarha. ”Munaa” reunustaa auringon liikkeen mukaan pyörivä purje, jossa on 470 aurinkopaneelia maksimoimassa energiantuotantoa ja samalla suojaamassa konserttisalia suoralta auringonpaisteelta. Japanilaisen Shigeru Banin ja ranskalaisen Jean de Gastines’n suunnittelema hulppea rakennus maksoi 170 miljoonaa euroa.

laseinem-3

laseinem-2

Paikan avajaisissa esiintyi itse Bob Dylan, minkä jälkeen lavalla on nähty mm. klassisen ja popmusiikin konsertteja, nykytanssia, balettia ja musikaaleja. Rakennuksessa on 6000 hengen konserttisali ja klassista musiikkia varten 1150 hengen sali.

La Seine Musicale on auki myös muille kuin lipun ostaneille konserttivieraille ja talon sisäosia pääsee tutkimaan päivittäin. Itse olin aamuvirkkuna paikalla niin aikaisin, etten sisälle valitettavasti päässyt, mutta paikan tarjonta näyttää niin kiinnostavalta, että epäilemättä käyn siellä joskus vielä ihan maksavanakin asiakkaana. Sisäänkäynnin päälle on muuten rakennettu suunnattoman kokoinen näyttötaulu, jolta sisällä esitettäviä tapahtumia voi katsella ulkona ilmaiseksi. Kelpaa lähiseudun asukkaiden lähteä iltakävelylle!

laseinem-1

La Seine Musicale sijaitsee aika kaukana Pariisin ydinkeskustasta, mutta sinne pääsee jäämällä pois Pont de Sèvres -asemalla metrolinjalla yhdeksän. Rakennuksen liepeillä ei oikeastaan ole muuta nähtävää, mutta rakennusta kannattaa tulla ihastelemaan ihan varta vastenkin. Alueella on paljon mielenkiintoista modernia arkkitehtuuria, mikäli Haussmannin talot keskustassa alkavat kyllästyttää (no, se tuskin on mahdollista…).

Lopuksi vielä La Seine Musicalen nettisivut, jotka löytyvät täältä. Sivuilta voi kurkkia mitä kaikkia esityksiä on tulossa ja vaikka napata lomaohjelmaan vähän kulttuuria.

laseinem-5

laseine-7

laseinem-4

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s