Adieu paperisille metrolipuille

Pariisin metrossa on käytetty paperisia kertalippuja lähes 120 vuoden ajan, mutta nyt kaupunki on sanomassa adieu paperilipuille. Paperiset metroliput tulee korvaamaan Navigo Easy -kortti, joka on otettu käyttöön tänä kesänä. Paperisten metrolippujen ongelmana on ollut roskaavuuden lisäksi se, että niiden magneettijuova kuluu lompakossa ajan myötä usein käyttökelvottomaksi. Muovisen Navigo Easy -kortin voi ostaa metroasemien palvelupisteiltä kahdella eurolla ja siihen voi ladata matkoja automaatilla tai palvelupisteessä. Passin lataaminen on helppoa automaatilla, josta saa kielivaihtoehdoksi myös englannin. Ja kun metroon mennessään skannaa kortin, näkee lukijasta montako matkaa kortilla on jäljellä.

Jos kotiin on vielä jäänyt paperisia metrolippuja niin ei hätää, sillä niitä voi käyttää vähintään ensi kesään saakka, näillä näkymin vuoden 2020 loppuun asti.

Navigo Easy on suunnattu ennen kaikkea turisteille ja muille metroa satunnaisesti käyttäville. Muistuttaisin kuitenkin mainiosta Navigo Découverte -passista, jolla voi 22,80 euron hintaan kulkea mielin määrin Pariisissa viikon ajan. Hinta kattaa vyöhykkeet 1-5, eli myös Charles de Gaullen lentokentältä pääsee keskustaan Découverte-passilla. Olen kirjoittanut tästä passista laajemmin jo aiemmin, käy lukemassa juttu täältä.

IMG_5668

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Adieu paperisille metrolipuille

  1. Hei! Tosi kattavia artikkeleita 🙂 Olen matkustamassa Pariisiin kihlattuni kanssa pitkälle viikonlopulle ja ajattelin kysyä sinulta vielä Navigo Découverte -passista, onko se voimassa vain maanantai-sunnuntai ja sitten pitää ladata uusi kausi, vai voiko ostaa esimerkiksi perjantai-tiistai päiville? Olemme menossa perjantaista tiistaihin ja punnitsen juuri, mikä olisi kaikista paras lippu/liput ostaa. Luultavasti liikumme päivittäin julkisilla kulkuneuvoilla. Kiitos jo valmiiksi! Ystävällisin terveisin Roosa Marttila

    Tykkää

    1. Moi Roosa! Navigo Découverte -passi on voimassa vain ma-su, eikä sitä voi ostaa muille päiville. Kannattaa ehkä pe-ti reissulla käyttää ihan vain kertalippuja. Ihanaa matkaa!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s