Pariisin second hand -vaateliikkeet, osa 3

Aika paljon olen kolunnut viime vuoden aikana Pariisin second hand -vaateliikkeitä ja saanut melko hyvän käsityksen siitä, mitä kaupungilla on tarjottavanaan. Olen edelleen sitä mieltä, että Suomen second hand -skene päihittää Pariisin mennen tullen mitä tulee laatuun ja hintatasoon, mutta toki Pariisistakin voi tehdä upeita löytöjä. Olen jo kahdessa aiemmassa kirjoituksessani käsitellyt second hand -liikkeitä, mutta koska kauppoja on paljon, niin aihe ansaitsee vielä ainakin yhden kirjoituksen.

Emmaüs Défi, Boutique du 104 on hyvin hoidettu, siisti ja erittäin suosittu liike 19. arrondissementissa. Kauppa sijaitsee Le Centquatre -kulttuurikeskuksessa lähellä Riquet-metroasemaa. Osoite on 5 Rue Curial. Kauppa on auki vain keskiviikosta lauantaihin ja se aukeaa vasta iltapäivällä klo 13.30. Liike myy käytettyjä vaatteita ja asusteita, mutta siellä on myynnissä jonkin verran myös muiden kauppojen ylijäämää. Löysin itse sieltä käyttämättömät Minellin korkokengät. Alkuperäinen hinta taisi olla 160 euron luokkaa, mutta itse maksoin kengistä 40 euroa. Täältä voi löytää merkki- ja vintagevaatteita sekä -asusteita hyvään hintaan, joskaan ei erityisen halvalla. Tämä on aivan ihastuttava liike, jota lämpimästi suosittelen. Nurkan takana kulttuurikeskuksesta sijaitsee Emmaüs Défi Riquet, joka on valtavan kokoinen second hand -kauppa. Siellä myydään vaatteiden ja asusteiden lisäksi kirjoja, kodin tavaroita ja huonekaluja. Kaupan eteen muodostuu usein jono ennen sen aukeamista. Liike on aika kaoottinen ja ruuhkaisa, mutta itse suuntaan aina suoraan vaateosaston ”grandes marques” -rekeille, josta löytyy merkkivaatteet. Osoitteessa 40 Rue Riquet sijaitseva kauppa on auki keskiviikosta lauantaihin, ja se aukeaa klo 10.00.

La Frange à l’envers on ehdottomasti käymisen arvoinen, upea putiikkimainen second hand -liike osoitteessa 81 Rue Saint-Maur. Kahdessa kerroksessa oleva liike myy pelkästään vaatteita ja asusteita, joita heille on tuotu myyntiin (ei siis lahjoituksena annettu). Vintagea kaupasta ei tunnu löytyvän, mutta tyylikästä, nuorekasta ja myös ajatonta vaatetta sitäkin enemmän. Vaatteet on järjestetty koon ja värin mukaan, joten niitä on helppo ja kiva käydä läpi. Tänne kannattaa tulla päiväsaikaan, ja lauantaita kannattaa välttää jos ei ole valmis jonottamaan. Löysin itse liikkeestä Lamarthe-merkkisen keltaisen nahkalaukun hintaan 89 euroa.

BIS Boutique Solidaire- ja Emmaüs Alternatives -liikkeitä Pariisissa on lukuisia. Ne ovat hyväntekeväisyyskauppoja, joissa hinnat ovat suhteellisen edulliset ja vaatteiden laatu vähän vaihteleva. Näistä liikkeistä voi löytää tosi kivoja, Ranskassa valmistettuja vintagevaatteita tai muita merkkivaatteita, mutta kannattaa tarkistaa tuote huolella. Toki näin kannattaa toimia aina kun ostaa vaatteen käytettynä. Itse löysin yhdestä Emmaüs Alternatives -liikkeestä viimeksi Majen silkkisen paitapuseron hintaan 12,50 euroa.

Nettisivusto www.vide-greniers.org näyttää hieman epämääräiseltä, mutta se listaa kaikki Pariisin (ja muidenkin kaupunkien) kirpputorit tuleville päiville. Kyseessä on siis perinteiset ulkona järjestettävät kirppikset. Tapahtumasta kerrotaan alkamis- ja päättymisaika, osoite, myyjien lukumäärä, myyntipaikan hinta ja se, mitä kirpputorilla myydään. Kirppis voi olla erikoistunut antiikkiin, vanhoihin rahoihin, kirjoihin tai vaatteisiin – tai sitten siellä myydään vähän kaikkea. Kirpputorit alkavat usein aikaisin aamulla ja paikalle kannattaa mennä silloin, jotta välttää ruuhkan ja pääsee tutkimaan rauhassa tarjontaa. Itse etsin pääasiassa vaatteita ja asusteita, joten katselen myyjiä vähän sillä silmällä: jos myyjä on iäkkäämpi ranskalaisrouva, niin todennäköisempää on, että laukut ja vaatteet ovat laadukkaita ja aitoja. Tällainen profilointi on oman kokemukseni tulosta, eikä välttämättä tietenkään ole vedenpitävä. Kirpputoreilla on aina myös feikkituotteiden myyjiä ja heidät on aika helppo huomata, sillä millään pariisilaisellakaan kirppiksellä ei saa aitoa YSL-laukkua 40 eurolla…

Tässä oli taas muutama vinkki Pariisin second hand -tarjontaan. Edelleen suosittelen myös Unique-sovelluksen lataamista, jonka avulla löytyy alan kaupat sijainnin perusteella.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s